Kajsa Hillbom

Slå ut, Ring in

Om bara någa timmar börjar det nya året, 2016
 
Ett år jag hoppas på mera medvid i seglet och måga fina dagar med mina bästa vänner, hästarna! Vare sig det är hemma eller på tävlingsbanorna!
 
Detta året har varit ett år med blandade resultat, Auto har haft en stålande säsong medans Tecki har haft en mindre bra men med vissa små guldkorn! Nelson har inte hunnit med så mycket men men det han gjort har överlag varit bra, men det är mycket att jobba vidare med! Mer om detta i lite årssumering som kommer komma under början av nästa år!
 
Men annars då. Året som kommer börjas med ett veterinär besök för Tecki och Nelson. Även Auto kommer under början av året åka in för exportröngen (Ägaren som vill). Tecki vet jag att det kommer hittas fel på, just då hon markerade på böjt spår efter att hon gick omkull. Nelson får vi se, han ska bara kollas så han är fit for fight till tävlingssäsongen och om det finns någon anledning till hans väldiga oliksidighet (som böjar bli bättre)
 
Annars hoppas jag som sagt att jag ska få ha roliga stunder med alla mina kära hästar! Även fina resultat på banan när vi kommer dit. Målen sedan detta året kommer såklart varstå om inget händer som gör att detta inte kommer lyckas såklat. Nelson ska hoppa 120cm till hösten, Tecki ska även hon kunna rulla över någon 120cm men först bli friskförklad vad det nu än är för fel... Auto får vi se vad som händer med, annars var målet Falsterbo och Amatör touren där till sommaren... Bugatti får vi se vad som händer med, ev.ska han åka och mätas se om han är ponny, och ev. komma ut på någon tävling för det tycket han ändå var skoj när vi var iväg sist! Ev. även bli utlånad, men det är något tiden får utvisa, än så länge får han stå ut med mig ett tag till!
 
Som sagt kommer en årssumering antagligen i flera delar under nästa år, typ imorgon redan med första delen!
 
Har ni några mål ni vill upp nå nästa år?, kan vara både stort som litet.
 
Många år sedan nu, Teckis andra tävling....
 

Flyg lilla fågel flyg

Valde att vara hemma och fokusera på hästarna så blev ett styck Auto och ett styck Nelson ridna idag.

Auto fick ett riktigt dressyr pass på en åker jobbade mycket med ställningarna och att hon inte skulle skjuta ut baken och bara fortsätta framåt när det ska svänga. Hon blev fin not sluten och då testade vi lite ökad trav och den var riktigt fin!

Nelson då, tänkte vara snäll så gick in i en hage där ingen häst står just nu. Men detta tyckte han inte riktigt själv utan han ville tydligen vara på banan för han var mer i luften än på marken och tillslut var balansen borta och jag åkte i backen! Tur man hade en fluffig vinterjacka då den tog emot fallet väldigt bra!
 
Men när jag sedan gick in på banan gick han strålande och vi avslutade efter några varv med massa volter.

Nu bär det av mot jobb, bara byta om sen hoppa in i bilen. 14:30-21:30 är det som gäller.


Ska även försöka hitta en film på Nelson sen i somras så ni får se lite hur det på ett ungefär såg ut idag!

Svarten

Nelson fick sig lite motion idag igen efter gårdagen med vila. Hur bra gick han inte? Jo hur bra som helst! Var lite små dumheter i början men sen gick han som en klocka i båda varven. 

Han börjar verkligen kunna samla sig ordentligt nu även i vänstervarvet och det utan större kontakt i tyglarna, så i morgon om jag får tiden att rida så byter jag tillbaka till vanliga bettet för att se om han är lika fin då!

Tecki fick lite massage och stretching av halsen, bulan vid korset hade gått ner mer idag än senast... Massagen tyckte hon iallafall var skönt, hon blev verkligen hur avslappnad som det är möjligt. 

Imorgon är det jobb på em, ev kursen på fm vi får se hur jag känner imon, vill så gärna hinna med mina hästar!