Kajsa Hillbom

GOTT NYTT ÅR!!!!!

Idag är det sista dagen på 2013 men även min brors födelsedag så grattis till honom!
 
Hästarna fick vila idag, Var inne i stan och köpte en ny mobli då min varit med om ett X antal olyckor och sedan har jag varit duktig med att ha haft den i 3 snart 4år så det bör jag ge mig kred för. Blev en Sony Xperia Z. Den var på julrean så kunde lika gärna passa på då. Ville haft en Z1 med hon som sålde tyckte att Z var bättre om man såg till priserna som var just nu. Men att jag fick den till samma prs som den mamma ville att jag skulle köpa då tycker jag det är helt okej. 
 
Så detta tog större delen av fm och eftesom mamma började jobba vid 14.30 så fick vi ta tiden till allt annat stallgöra. Imorgon är det därimot igång igen. Tecki ska få någon dag ut denna vecka och i helgen blir det kurs med Arnold! LÄNGTAR!!!
 
Ja snart är det bara att slänga in sig så gått som i duschen och tvätta av håret och sedan bär det av mot några släktingar där vi kommer fira in det nya året!
 
Hoppas ni får en bra kväll så ses vi nästa år! Alltså imorgon ;)

Idag är det...

1år sedan vi åkte neråt i landet. Närmare bestämt blekinge/skåne gränsen för att kolla på en gullig o söt häst. Såklart pratar jag om inte mindre än den lille plut som idag står i stallet eller rättare sagt i hagen för tillfället. Det är såklart LilleMan jag pratar om!
 
Tänk att det har gått ett helt år sedan jag köpte min andra lilla häst. Inga mellan händer bara jag och mina egna pengar som jag tjänat in på mina andra hästar jag haft och som jag växt ur och våra egna uppfödningar. 
 
Att provrida en sådan utbildad 3årig vet jag alldrig om jag gjort. Kanske för att jag faktiskt alltid ridit in det mesta av hästen själv och allt men iallafall. Sedan att jag sagt till mig själv att jag inte skulle ha ett fullblod är en helt annan 5:a. Han var inget fullblod i mina ögon. Utseendet visst det håller jag med om men inte i psycket. Han var lugn men såklart hetade han till lite smått men det var inte mer än vad en annan unghäst kan göra.
 
Så jag ville ha honom. Har alltid drömt om en häst med bläs, dock en svart med 4st strumpor där till men en brun funkade lika bra. 
 
Året har iallafall varit bra, dock kom vi kaske inte så långt som jag önskat då han fick en tappsko och slet sönder hoven så vi inte fick på någon sko. Det gjorde att han fick stå i två månader. Det var nog bra för honom att få smälta lite små grejer men att inte kuna fortsätta hans utbildning var tråkigt då planerna om att komma ut på tävlingar försvann. Detta då jag inte vill betala 200:- bara för att få tävla en till tre lokala tävlingar. 
 
Där emot kom vi ut på en tävling. En klubbhoppning hos min klubb där han skötte sig prima och är så laddad inför 2014 där jag hoppas vi hittar några tävligar där han kan få hänga med. 80cm var ju ingen lek så 90cm bör inte vara det heller så det kommer gå kanon bara vi kommer iväg och får bra förutsättningar för det.
 
 
 
 
 
'
 
 

Hopp, Studs hänger du med

Det var ungefär så tecki tänkte när vi red hem från en bra uteritt. Hon var ju lung så jag knappt kände av knät. Men såklart ska hon få myror i brallorna eller vad det nu va när vi gick hen så det blev... 
 
Spark, Spark, Hopp, Bock, Spark bock hopp bock.. osv från det att vi vände tills vi nästan var hemma. Så det var inte kul om vi tänker till knät. Men har man blivit av med något kilo så har man väl.
 
Annars var det iallafall en glad Tecki som kom springande till mig i hagen idag. Tur det då jag aldrig hade orkat gå längst ner i hagen och sedan tillbaka. Nu behövde jag bara gå några få meter.
 
LilleMan fick stå just då iallafall, så vi kan säga att han får vilo dag idag också.