Kajsa Hillbom

Iväg mot stallet..

Nu bär det snart iväg mot stallet där Tecki ska få köra lite galopparbete på fältet. Blir lite av ett Konditionspass helt enkelt. Annars om jag får tid ska jag rensa bland alla täcken och annat och se vad jag vill ha kvar och inte, är en hel del som ska kollas igenom sen ponny tiden bland annat. 
 
Så rida, städa är schemat i stallet nu ikväll. Hoppas på en riktigt glad häst under dagens arbete, var ju länge sedan hon fick springa på det öppna fältet!
 
 

En Vet, Check senare...

När vi åkte upp till Sundbyholm stanade vi på vägen hos en äldre man vid namn Sven för att kolla Tecki just för att hon knappt ställt upp mm den senaste tiden. Så bättre med en check för mycket än en för lite helt enkelt. Sagt och gjort gjorde vi ett litet stopp efter ca 5h i transporten med ca 45min kvar till veckans boende. 
 
Vi tog in henne i ett litet gammaldags stall och han kollade igenom henne sagt och gjort efter bara några få minuter hade han kollat av felet och han bad mig springa med henne för att visa hur felet var kommet. Det är så att hon belastat sitt bakknä aldelens på tok fel och då fått ont i det efter att ha gått på dubbla spår mm. Han hittade även än spänning vid korset, antagligen en bi effekt av knät. Så vi stallade in henne medans vi gick till hans Apotek för att hämta det som hon skulle ha på knät och även ryggen. Betalade tackade för oss och åkte vidare. Red henne sedan när vi kom hem lite smått ut i skogen så hon fick röra på sig åtminstånde. 
 
Dagen efter vad det än liten vilo dag ingen resa eller tävling så red ett pass på banan först lite markarbete och sedan slog vi upp ett hinder och testhoppade lite... Och oj, det var nära flera gånger att jag åkte i baken för så som hon hoppade vet jag inte om att hon har gjort någonsin! Inte nog med det var det även lättare att rida henne på hinder, ingen som sprang mot hindret utan väntade på att hindret skulle komma. Hon hade blivit så mycket bättre. 
 
Inte nog med att jag skulle massera in de olika medlena utan jag skulle även rida mycket åttvolter och inte snäva för mycket i högervarvet så det var ju ett problem när vi kom till tävlingen på Sundbyholm...
 
Men vad man kan säga av detta så vet jag inte vad jag ska tro om dagens vetärinärer eller equiterapeuter åtminstånde inte här i Kalmar... då ingen av dem hittat dessa fel på henne och antagligen har hon gått med detta redan när vi kollade henne. Så om det någonsin blir fel på någon häst så åker vi upp dit i första hand då Sven antagligen kommer lyckas bättre än vad dem härnere kan, Klagar inte på någon utan det är med att vissa har mer erfarenhet mm att lösa saker och här nere verkar det inte som dem kan speciellt mycket överhuvudtaget... tyvärr. 
 
Sedan att det faktiskt är billigare för oss att åka närmare 40mil än 3mil för ett besök hos farbror docktorn och kanske till och med större chans att få en frisk häst med hem så är det helt klart värt varenda mil. 
 
Har ju även fått en gladare häst sedan det besöken desutom, så jag har bara vunnit på denna resan!  Speciellt nu när Resultaten börjar ramla in igen!
 
 

Senaste starterna.

 Vad ska man säga om de senaste starterna då. Vi kan börja med superhelgen där jag hoppade 1 dag 1m och 110cm blev klasserna inte så mycket att säga förutom att vi inte kom runt banorna = utesluten i båda.
 
Åkte sedan upp till sundbyholm och riksmästerskapen 110cm i dagarna 4a var det och inledde bra med en nolla. sedan som ni vet var ju vädret inte alls roligt den veckan och som det stod på stallbacken var det ibland 37grader ingen vind eller skugga, alltså inget bra väder för tävling. Resten av helgen gick då i de gamla spåren och uteslutning blev resultaten. Dock känes hon bättre sista dagen men då var jag inte riktigt på hugget...
 
Åkte hem på Lördagen för att sedan kunna hoppa ÖM hemma på söndagen hoppade då 1m 110cm där kom vi runt med två stopp i omhoppningen, mitt fel båda gångerna. I 110 sedan sura hon för skänklarna och då tyvärr ännu en uteslutning.
 
Förra helgen alltså den 3e åkte vi till Teckis gamla hemmabana Mönsterås RK där jag valde att hoppa 90cm 1m. Nollade 90n och ett pet i 1m, Lite missförstånd oss emellan. 
 
I Fredags var det Tingsryd och V-plast som gällde 1m, 1m stod på schemat. Fick ett stopp på sista i omhoppningen (Mitt fel "igen") och ett pet i grunden i andra. Men så fin som hon var där har hon inte varit på närmare ett år. Sög på hindrena både på banan och framhoppningen.
 
Detta var de senaste tävlingarna som ni missat, Vill ni se film på några av de ovanståensde?