Kajsa Hillbom

Om Nelson

Nelson
f. 2011
e. Pessoa VDL
u. Mamma Mia (5)
ue. Stanford 
 
Nelson som nu då är min nya häst är en valack som vi hämtade 17/3-14  Han ä en trevlig herre som tyvärr är lite för "klumpig för sitt egna bästa, kan även sägas som valpig. Nelson blev inriden förra våren alltså under våren 2014 när han kom hem till mig var han mycket tömkörd men inte haft någon ryttare på ryggen då. Planen var att han skulle gått 3års testet men han hamnade i en rejäl växtperiod just då så det fanns ingen direkt mening med att visa honom. Istället satsade vi på Kvaliten i år 2015 där han fick fina lovord, tyvärr även här hade vi inte kunnat jobba honom speciellt mycket då han inte kunde gå på hela vintern och även skadade sig på betet under sommaren. Men han skötte sig med dem förutsättningarna bra!
 
Nelson har hunnit starta 2st lokala tävlingar och en P&J under året som 4åring. Debuten startade vi i Torestorp där vi kom runt med 8fel på 90cm. Hemma har vi hoppat 1m men just i dagsläget är det småhinder och dressyr som gäller då han måste få upp sin uppmäksamhet på vad bommarna är, Valpigheten igen! 
 
Målet med Nelson som 5åring är  att komma ut på flera tävlingar och till hösten om utvecklingen fortsätter som det gör just nu kunna starta någon 120cm. Men att få stadiga 1m & 110cm rundor är prio 1. Kanske även starta någon lättare Dressyr klass.
 
 
Nelson 3år (Dagen efter han kom hem)
 
En av dem första passen jag red själv
 
 
Första uteritten
 
Suddig men är från förra vintern
 
 
 
Julafton 2015
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: