Kajsa Hillbom

En ny vecka

Hade velat blogga mer men blogg-appen funkar ju tyvärr inte just nu... Hur eller hur är nu denna månaden slut och där med även vårt uppdrag i stallet vi hade våra hästar i. Dock låter det som om alla våra inhyrningar är på väg ut bara dem hittar något annat stall att vara i. Tråkigt, och även dåligt av ägarna då dem fick sina kontrakt igår alltså hade dem haft idag på sig att leta nytt och flyttat, Vilket inte är det lättaste.
 
Men, men hoppasdem hittar något bättte iallafall, synd bara då det verkligen var ett toppen stall och omgivningen kunde verkligen vara riktigt magisk med långa turer på Alvaret och långturer runt om alla byarna i närheten. Men hästarna trivs ju här med, bara att det är mer trafik här men fina vägar kan meen nog hitta.
 
Senaste dagarna då: (Vilket typ blir en vecka!)
I Onsdags var det träning med Auto, behöver nog inte säga mer än att hon är i riktigt bra form! För gun hon hoppade och klippte allt som kom i hennes väg, villket var det vi hade svårt med under förra året, Kryssoxer och kombinationer... Mycket bommar och att få kontroll på galoppen, en övning jag gärna gör fler gånger i mån av plats och material! för det krävs ju ett ex antal bommar! 
 
Sedan har Nelson jobbats igång och är nu i hans bästa kurva på länge, Kan jobba honom längre och mer efektivt innan han börjar bråka samt att det är lättare att rida igenom honom och jobba bort dumheterna! Men ,jag säger bara att vill man träna balans kan man ju få låna honom, för han gör riktigt fina luftsprång så det gäller att vara med på noterna! Idag tillexempel fick dem byta lite hagdel så nu går dem på 2st fyrkanter och då passade det bra att rida i den nya delen när dem andra hästarna stod och åt. Men då fick han träna på att kunna vara själv i sin hörna men då fick jag några turer i luften men det hände inte mer än att tyglarna blev lite långa men dem hämtade jag snabbt upp! På onsdag blir det markarbetsträning med honom för Otto så imorgon blir det en ganska kravlös uteritt.
 
Tecki Var rent ut sagt hemsk att rida senast vilket var i Fredags... Men det kan ju vara så att hon inte har ont längre någonstans och då kanske hon är denna typen av häst. Vi får se längre fram för det lär vi ju märka! Men får jag en fungerande häst på banan får jag väl stå ut med min lilla djävul hemma!
 
Bugatti rid lite smått han är väl den som fått bo in sig mest av alla i deras lilla lösdrift. Men han njuter och det mäktes senast jag red då han hade ögonen spikade framåt och gladjeligen gick framåt när vi galopperade i kanten på en av pappas åkrar! 
 
Ja lite om det senaste. Blev riktigt genom förskyld i Lördags och har då inte ridit någon sedan dess förens idag är Nelson fick sig sin tur men det tar lite på krafterna att sitta upp på honom när man måste vara med på allt 24/7! Men nu är jag bättre och hoppas jag är ännu bättre imorgon så jag kan rida lite flera. Tecki skulle behöva komma ut, även så Bugatti och Nelson om han ska kunna träna sedan. Auto får jag ta i mån av tid och ork. kanske orkar med en skritt tur i alla fall!
 
Nu ska jag snart hämta mamma som fick hoppa in och jobba idag, Men då blev hon ledig i morgon istället så det är ju ändå skönt! 
 
Ska även bestämma klubb nu vilken dag som helst för om att går som planerat så startar jag nog Nelson på RK Udden den 19 men då måste jag ju ha licensen också men för vilken klubb ska jag tävla. Vill helst välja bort ÖRF då klubben tyvärr bara mindre och mindre blir mitt hem. Udden känns som ett bra val då jag ändå vill börja lite smått med Terräng. Men jag vet inte, Någon som kan säga för/nackdelar med klubbarna i Kalmar regionen?
 
Tack för nu och hoppas innerligt att jag orkar/hinner blogga imorgon och sedan att blogg-appen kommer igång snart så jag kan blogga genom den också!
 
Hästen jag snart hoppas är tillbaka på banan <3 Kapaciteten finns ju där iallafall!