Kajsa Hillbom

Nelson har gjort sin debut!!

Nelson har nu gjort sin tävlingsdebut, tog en 90cm och tävlingen ägde rum hos Torestorp Kristvalla utanför Nybro
 
Tog ut honom i god tid så han skulle kunna få se sig runt och inte skulle behöva stressa runt om honom, räckte ju med att ha kompisen kvar i transporten..
 
Hur eller hur så skötte han sig prima, skulle longera honom innan jag satte mig upp men han ville inte ens trava. Så det var bara att hoppa upp och ge sig iväg mot framridningen. Där vi tog det lugnt och han fick kolla sig omkring och vänja sig med alla hästar runt om travade lite och mjukade upp honom i sidorna genom ett gäng med volter. Fattar galopp och allt går prima förutom att han fick för sig att skimmlarna var hans kompisar och dit skulle han. 
 
På framhoppningen hoppade vi inte så mycket och inte så högt utan ville bara få till en bra känsla och ett bra flyt, även här lite bocksprång som heter duga!! Men kvar sitter jag som vanligt, peppar peppar! Men han hoppar bra och är med mig för en gångs skull!
 
På banan sedan gick han verkligen bra, vissa saker kunde varit bättre men allt kan man inte göra rätt första gången. Vi hade fel galopp till första hindret, men så sätt är han så balanserad i sig själv så förvandgalopp till ett hinder stoppar inte honom. hoppar lite nonchalant på 2an fint över trean takserade fint på 4an dock genom att trava, men det kommer, lite nära på 5an men det löser han galant, 6an hoppade han upp sig lite och visade lite av sin kapasitet, 7an hamnade vi i botten och avslutade med ett fint språng på 8an. Så helt enkelt 8fel på herrn som river allt i sin väg hemma, villket helt enkelt är mer än godkännt, doch tror jag nog allt lite lågt för herren men han får hoppa 1 90 till i helgen och ev. 1m... sedan laddar vi upp för kvaliten veckan efter. 
 
Här kommer filmen för er som även vill se!